Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
66 MINS

Barbara Wennheden – om uppsägningar

mars 24, 2017

Barbara Wennheden arbetar med onboarding, offboarding och allt däremellan. Alla de processer och förändringar man möter som man möter i arbetslivet. Hon kallar det för

People and culture management.

Tillsammans snackar vi i detta avsnittet kommunikation kring uppsägningar eller som jag uttryckte det i intervjun,

Kommunikation kring det här med att få sparken.

Då menade jag ”få sparken” i dess bredaste mening och inte i dess juridiska mening. Det kan med andra ord innebära att man inte förlänger någons uppdrag eller att man dumpar en delägare för att visionerna inte längre korrelerar. Men allt som oftast handlar det om att säga upp någon. En process som är smärtsam för den som blir uppsagd men inte helt smärtfri för den som säger upp heller.
Egon såras och känslor av besvikelse och svek behöver hanteras. Jag har en teori om att det finns två typer av arbetsgivare. De som är bra på att sparka folk för att de gjort det många gånger och de som tycker det är skitjobbigt. De förstnämnda må hantera en uppsägning bättre då de haft mer erfarenhet, men det innebär ju samtidigt på något plan att man är en lite sämre arbetsgivare som hela tiden måste sparka folk…eller?

Barbara Wennheden delar med sig av sin erfarenhet

Dels har Barbara Wennheden själv blivit uppsagd under sin karriär, dels har hon gjort karriär av att hjälpa företag och organisationer hantera bland annat offboarding. Alltså det här med separation. Att göra slut i arbetslivet. Till Onlinefolkets lyssnare delar hon med sig av erfarenheter från bägge delar. Dels berättar hon om den gången hon själv blev uppsagd men hon delar också med sig av allt hon lärt sig kring hur man ska hantera uppsägningar, vad man kan kräva av andra och vad man ska kräva av sig själv.

Barbara Wennheden sätter saker i perspektiv

Tre snubbar hugger sten. Man frågar den ena vad han gör och han svarar att han hugger sten. Den andra svarar likadant men den tredje, han säger att han bygger en katedral.
Denna historien inledde Barbara sin inspirationsföreläsning med. Det öppnade våra sinnen och fick oss att fokusera och bli nyfikna. Sen hjälpte hon oss att prova nya perspektiv. Inspirerande och nyttigt och om du har möjlighet att se henne föreläsa eller tala, rekommenderar jag verkligen att du tar dig tiden och gör det.

Kommentera

Scroll to top