Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
96 MINS

Björn Natthiko Lindeblad

april 02, 2017

Natthiko är namnet som Björn Lindeblad fick när han blev Thailändsk skogsmunk eller buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen, som han själv säger. Året var 1992. Idag föreläser han om det livet och de lärdomar han plockat upp längs vägen.

Björn Natthiko Lindeblad – tedrickaren

Det visade sig att Björn Natthiko Lindeblad är tefantast, precis som jag. Jag satt i min fars tebutik en dag och la upp en bild på instagram på en Pu-Ehr-kaka vilket är ett kinesiskt lagrat te. En tesort som tefantaster världen över älskar, men få andra känner till. Min Instagram är kopplad till min Facebook och en enda av de drygt två tusen vännerna visade intresse för denna bild. Björn Natthiko Lindeblad.
Därför spelade vi in denna intervjun baktill på min fars tebutik. I hans terum.

Björn Natthiko Lindeblad – kommunikatören

Redan på vägen till terummet baktill i tebutiken visade det sig att vi hade fler gemensamma intressen. Jag gillar ord och det gör Björn Natthiko Lindeblad också. Vi snackade om olika typer av engelska. Om ord som saknas i svenskan och nyanserna i persiskan, tyskan och franskan. I intervjun frågar jag dessutom Björn om vad han lärde sig av att inte kommunicera alls då han levde som eremit i ett år.

Björn Natthiko Lindeblad – skogsmunken

De flesta av intervjuerna med Björn börjar och handlar om samma sak. Nämligen hans resa från ”finansvalp” till buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen. Visserligen nämner vi det även i denna intervjun, men det är inte det denna intervjun handlar om. Denna intervjun handlar om vad en buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen har att lära oss marknadsförare och kommunikatörer. Eller, avsikten var att det skulle handla om det i alla fall. Någonstans längs vägen spårade det ur och övergick till ett samtal två människor emellan. Ett samtal två kommunikationsnördar emellan. För mig var det ett starkt möte. Björn gjorde ett starkt intryck. Ett intryck som jag fortfarande bär med mig.

Kommentera

Scroll to top