Onlinefolket
Säsong 1 - 2016,
33 MINS

Elia Mörling – Grundare av Idea Hunt

juli 13, 2016

Elia Mörling är en av grundarna av Idea Hunt. Han började programmera som 9 åring och anser sig själv vara mer av en producent än en konsument. Inspirerad av Sci-fi böcker började Elia skriva böcker väldigt tidigt. Då det inte var så lätt som idag att trycka flera exemplar, så han fick skriva av varje bok för hand, för att sedan försöka sälja till grannar och andra föräldrar som ville stödja hans tidiga entreprenörskap.

Elia Mörling och Ideahunt

Vad tycker du om min outfit idag?
Hur får jag lite mer umph! i min chiligryta, utan att döda alla andra smaker?
Vad är nästa steg för min podcast?

Ja, vill man ha input så är det få verktyg som är så mångsidiga som Ideahunt. Med möjlighet att rösta på andras svar, belöna bästa svar och föra diskussion eller spinna vidare på andras alster, har Ideahunt kommit att bli ett av mina favoritverktyg. Och ju mer jag använder det och ju mer jag interagerar med det så börjar jag uppleva det som ett nav i något… men vad?

En egen community? Elia Mörling försöker i alla fall skapa en community kring verktyget.

Efter hand som jag själv blivit bättre marknadsförare har jag kommit att förstå behovet av just communitys eller tribes. En kanal för den egna flocken, de invigda och de andra som också delar mitt intresse.
Då Elia Mörling har bott på flera olika ställen i världen under sitt liv har han behövt anpassa sig till olika kulturer. Detta har han använt till sin fördel för att försöka förstå hur människan fungerar som grupp, och för att då maximera värdet när man marknadsför. Jag tycker mig se en del av den förståelsen i hans produkt. Ideahunt är i dagsläget det bästa verktyget jag vet för att skapa en community eller ett nav för den egna gruppen att kommunicera på. Oavsett om det är en passa pysslare som vill snacka om pyssel med garn, flörtkulor och piprensare eller om det rör sig om Game of Throne nördar som vill tillsammans finna en fristad där de får spekulera fritt i vad som kan hända i nästa säsong.

“Jag började programmera när jag var nio år gammal. Jag är mer av en producent än konsument”

I denna podcast av Onlinefolket intervjuar Ehsan Noroozi grundaren för Idea Hunt Elia Mörling. De diskuterar hans uppväxt och tidiga intresse för programmering, hur företag inte hinner med i utvecklingen online och vad han stör sig av mest på internet.

Kommentera

Scroll to top