Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
48 MINS

Fredric Lundgren – Digital marknadsförare

februari 03, 2017

Fredric Lundgren är en mästare på Google Analytics och framför allt är han en mästare på att tolka siffrorna från mätningarna och dra vettiga insikter. Han är även en av de få hjärnor som fått förtroendet att utbilda i mätning och analys vid både Berghs School of Communications och IHM Business School. Han är småbarnsföräldern som analyserar data, kravställer mätningar och digital mål och har även varit med och tävlat i Vem vet mest på SVT.

Fredric Lundgren – Professorn

Fredric Lundgren har drygt ett dussin olika certifikat inom digital marknadsföring. Allt från Google certifikat till Market Motive. Han är min och alla andras go-to-guy för det mesta rörande digital marknadsföring och det är kanske därför jag en gång i tiden började kalla honom för professorn. På Resultify ansvarar han för allt som har med Analytics att göra och beskriver sig själv som ”lite av en nörd”.

Fredric Lundgren om turism och besöksnäringen

Han började sin karriär inom besöksnäringen och då framför allt med att försöka förmå danskarna att börja resa mer till Sverige. I skolan utbildades han till produktionsledare inom tryck, men det var inget han fastnade för. Istället började han 2009 på Visit Sweden i Danmark. Fredric Lundgrens siffersinne bubblar upp till ytan när han tar med oss på sin karriärsresa. Bland annat får vi lära oss att besöksnäringen eller turismen står för mer än tre procent av Sveriges BNP och att det är större än bilexporten och stålexporten tillsammans.

Vi går i denna intervjun igenom buzzwords såsom KPI, MROI, CPC & CPA och hur kunder blir blanka i ansiktet när man använder sig av för mycket fackspråk. En av Fredric Lundgrens styrkor är just att han kan bryta ner sådant som är tekniskt svårt till något förståeligt.

Musik & Analytics/h2>
Det var när Fredric Lundgren gick på högstadiet och fick ett flygblad om hur man spelar ackord på piano. Efter att ha tränat och lärt sig ackorden utantill och påvisat detta på ett musikprov, tyckte hans dåvarande lärare kunna se något som han kallade för ett analytiskt sinne. I efterhand kan vi väl konstatera att han hade rätt, den där läraren.

Vissa människor personifierar sitt yrke mer än andra. Fredirc ”professorn” Lundgren hör till dem som gör det och jag tror att de som lyssnar på denna intervju kommer kunna höra det precis lika kristallklart som jag gjorde.

Kommentera

Scroll to top