Onlinefolket
Säsong 3 - 2018,
42 MINS

Internet i fokus 2018 – Onlinefolket tar pulsen.

maj 10, 2018

Att rapportera från Internet i fokus har kommit att bli lite av en tradition för Onlinefolket. Det ger mig en möjlighet att dels ta pulsen på marknadsförings och kommunikationsbranschen, dels hänga lite med min vän David Klein som är arrangör.

Marknadsföringsstudenten Annika Jerneryd och Clarion Malmö Lives web och marknadschef Camilla Ahlberg är först ut och berättar om Facebooks nya algorim och hur de upplever det. Camilla menar att även om hennes jobb blir lite svårare, så är det värt det då det blir en bättre kundupplevelse från kundens sida.

I år snakades det om bland annat influencer marketing. Min kollega och vän, Anna Erfass delade generöst med sig av sina anteckningar från dragningen som Apollonia San Contreras gjorde i ämnet. Vi snackade även om Facebook, deras nya algoritm och hur man ska förhålla sig till det. Anna berätta om hur hon tänker sig att man ska jobba för att få ett bättre genomslag på Facebook.

Linus Larsson, numera på Web Guide Partners, delade med sig av ett case från sin tid på Tuhle. Han berättade om hur de byggde om förstasidan för att bättre möta besökarnas förväntningar, samt vad det gav och vilka insikter de drog.

Podcastare möts på Internet i fokus 2018

Jag hade privilegiet att få ha med en annan podcastare. Kristoffer Fredriksson från 24HR som leder podcasten Bubblan 2.0. Samtalet började med att jag tog en klar ställning mot WordPress för att minuten senare krypa till korset och erkänna att jag älskar WordPress. Sen blev det mer shop-talk där vi gick igenom gränslandet mellan det tekniska och det kommunikativa, utamningarna och förväntningarna och mycket mer.

Jonna Ekman från KIT snackar med oss om video och vad som skiljer video på Facebook och video på Youtube tillexempel. Vi snackar om fördelning av budget mellan produktion och distribution. Vi utbyter erfarenheter och återigen går samtalet till influencers. Denna gången om B2B influencers.

Slutligen hjälper David Klein till att sammanfatta stämningen och konferansen. Stort tack till honom och alla andra som var på Internet i fokus 2018.

Kommentera

Scroll to top