Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
65 MINS

Internet i fokus 2017 – #IIF2017

oktober 27, 2017

Resultify huvudsponsor för Internet i Fokus 2017. Givetvis var jag där för att dels testa ett format som jag (i tankarna) lekt med under flera år, dels för att fånga stämningen och ta pulsen på konferensen. Allt så att du som inte var där ska kunna ta del av allt smart som förmedlades deltagare emellan.

Onlinefolket öppnade Internet i fokus 2017

Årets internet i fokus öppnades av ett frukostmöte som jag fick privilegiet att hålla i. En perfekt scen för att testa ett format som jag funderat på, vridit och vänt på och utvecklat sen länge. Flera år faktiskt. Jag kallar det för ”Annonyma Marknadsförare”. En slags spinnoff på Anonyma Alkoholisters format där man samlas i grupp och delar med sig av sina utmaningar och ansträngningar, sina misslyckanden och sina lyckanden, allt i hopp om att bli bättre. I vårt fall, bättre marknadsförare.
Jag tyckte mig nämligen se en röd tråd bland mina branschkollegor. Vi kämpar alla med att bara hänga med.

Jag började dela:

Jag heter Ehsan och jag är marknadsförare.

Jag fortsatte:
Tack för att ni är här så vi kan ha ett möte.

Tanken med Annonyma Marknadsförare är att finnas till för alla marknadsförare, oavsett vilken riktning eller specialitet inom marknadsföring man har.

Ett format där det inte spelar någon roll vad din ad-spend är eller om du finns på snap-chatt eller inte.
Ett format där det inte spelar någon roll om du är junior assistent eller CMO på något stort bolag.
Ett format där alla är lika.
För visst är det svårt nu.

Allt eftersom åren går, så känner jag att mer och mer av min tid går till att analysera lyssnarsiffror, målgrupp och trafik till www.onlinefolket.se och det där kreativa som jag är sjukt bra på, det liksom nerprioriteras.

Jag bara förväntas kunna alla nya buzzwords och nya verktyg.
Jag bara förväntas trolla med knäna, dra en kanin ur en hatt och koka soppa på en spik.

Det krävs mer och mer för varje år för att vara merknadsförare och kommunikatör. Jag har fortfarande inte hunnit implementera alla smarta lösningar och tips jag fick sist jag var på internet i fokus, men ändå stod jag där i år igen. Resultatet hör di i veckans podd.

Tack till alla gäster som ställde upp och lät sig intervjuas under dagen.

Kommentera

Scroll to top