Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
61 MINS

Jens Lennartsson – Storyteller & contentproducent

januari 27, 2017

Jens Lennartsson är fotograf i grunden. Men han är så mycket mer än fotograf. Han skriver, designar och skapar och har till och med gjort en resepodcast en gång. När vissa ska kommunicera, tycker de att det är svårt och omständigt. Att formulera sig tar tid och all kraft man har. För Jens Lennartsson är det precis tvärtom. Han har fingertoppskänsla nog att ha olika innehåll på www.jenslennartsson.com och www.jenslennartsson.se. Dem av oss som testar på att prenumerera på hans nyhetsbrev upptäcker också att han haft insikt nog att automatisera användarflödet.

Automatiserade användarflöden låter nördigt men det är precis den typen av nördighet som Onlinefolket handlar om.

Jens Lennartsson och G-I Jens

En gång i tiden tog Jens sin ”self promotion” till en helt ny nivå när han ersatte sinna visitkort med actionfigurer av sig själv. Låter det konstigt och awesome på en och samma gång? Det är det också. Återigen vill jag passa på att uppmärksamma hans förmåga att planera sin kommunikation. Konsekvensen av den planeringen är att jag kan bädda in filmen han gjorde om hur det hela gick till. Effekten är att han så här i efterhand, fortfarande skördar uppmärksamhet från investeringar gjorda för flera år sen.

G-I Jensprojektet fick internationell uppmärksamhet. Brittiska Daily Mail plockade upp storyn. Så även mediakoncernen CNN. Även branschmedia som Story Resumes noterade hans skapelse.

Jens Lennartsson delar med sig

Kunskap är stärkande och Jens Lennartsson delar med sig frikostigt och generöst av sin kunskap. Dels på sin Youtubekanal, men även på egna specifika hemsidor såsom The Zen Photographer men även som bloggare i andras kanaler såsom Vagabond.
I detta avsnittet av Onlinefolket delar han med sig av sin egen resa. Från Blekinge till Malmö och ut i världen och från fotograf till innehållsproducent eller contentproducent som det heter på fackspråk.
Vill man följa honom i hans vardag gör man det bäst genom hans nyhetsbrev, Instagram eller Twitter, om man är lagd åt det hållet.

Kommentera

Scroll to top