Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
65 MINS

Lotta Strand – Idea Hunt

januari 20, 2017

Lotta Strand jobbar på Idea Hunt som är både en plattform för så kallad “open innovation” och ett community av drömmare, visionärer och doers. Insikten att människor och idéer är lite som modem eller smartphones – de kommer till sin rätta först när man kopplar ihop dem med andra – är grundtanken bakom Idea Hunt.

Lotta Strand och Idea Hunt gänget vill göra skillnad i världen

Lotta Strand och gänget bakom Idea Hunt, tror sig kunna göra en positiv skillnad i världen genom att dela med sig av sina idéer och ge input på varandras idéer. Framför allt tror de att de kan göra en stor, positiv skillnad i världen genom att tillgängliggöra plattformen som gör att hela den här “byta idé och spinna vidare på varandras ideer-grejen” lätt att använda och praktisk.

Alla som har varit med tillräcklig mycket för att ha upplevt framgång OCH motgång, VET att inget värt att göra är så enkelt att det avgörs på en enskild medarbetares förträfflighet, även om vi konsulter ofta låter våra egon bli så stora att det är lätt att tro just det… om var och en av oss.
Ett förträffligt samarbete däremot, det är grejer!

Lotta Strand och Idea Hunt själv uttrycker det så här:

It is our firm belief that the crowd is more powerful than the lonely genius. We value openness, simplicity and the wisdom of crowds.

Jag, Ehsan Noroozi, pendlar skamlöst mellan journalistik och marknadsföring och har gjort det i en eller annan form i över ett decennium nu.
Jag har inte fått ett rött öre av Idea Hunt men jag kan stolt säga att jag är en ambassadör. För oavsett min roll, har verktyget Idea Hunt gett mig en edge i mitt arbete. Än så länge är det gratis för oss att registrera konton och börja ge feedback på varandras idéer och be om feedback på våra egna. Och då Onlinefolket är en podcast med den uttalade avsikten att göra sina lyssnare till BÄTTRE marknadsförare och kommunikatörer, så vill jag tipsa om detta verktyget. För mig har det varit skitbra och det kanske är sjukt bra för dig med. Testa!

Denna veckan vill jag bjuda på en intervju med Lotta Strand, vars jobbbeskrivning är – Make Idea Hunt happen. I samband med detta lägger jag även upp intervjun med Elia Mörling som är på de flesta sätt “roten” till Idea Hunt, i slidern på vår hemsida, – www.onlinefolket.se

Lotta Strand är en passionerad människa som har målet att omge sig med likasinnade, helst i en internationell miljö. Hon vill göra skillnad. Hon vill göra skillnad i sitt arbete men också utanför. Till exempel så har hon grundat ett Rotaract nätverk. Det är som Rotary, fast för folk som inte är fullt så gamla som gemene Rotarymedlem verkar vara i dessa dagar. Närmare bestämt folk mellan 18-30.

Utrota Polio står högt upp på hennes dagordning. Men det får bli ett annat program.
I en dryg timme gästade hon mig i Onlinefolket-studion och vi snackade om Idea Hunt och hennes väg in i det.

Kommentera

Scroll to top