Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
98 MINS

Manuel Concha – filmregissör

april 23, 2017

Manuel Concha började sin bana som filmskapare när han var ett barn och kom över en handhållen hushållsvideokamera. När han hittade voiceoverknappen öppnades en ny värld och snart hade de lokala hiphoparna hittat sin lokala musikvideoproducent.

Manuel Concha – musikvideoregissör

Manuel Concha lärda sig att göra musikvideor innan alla körde allt digitalt. Vi snackar i slutet av 90-talet. Han berättar ödmjukt om att anledningen till att han gjorde ministories eller kortfilmer till musikvideorna var att det var för svårt att synka artisternas läppar till musiken. Vidare berättar musikvideoregissören att en av de stora utmaningarna är att ständigt komma på något nyskapande. Vi snackar om skivbolag som lägger sig i och konsten att ”sälja artisten”. Checka in videon till Beatbox av The Sounds.

Manuel Concha – reklamfilmaren

Han upptäckte att han älskar att pitcha. Ett stå inför en grupp och presentera en idé i en väldigt konkurrensutsatt situation. Ibland går det vägen och då får han en kick. Andra gånger har reklamfilmaren Manuel Concha fått se flera veckors arbete nobbas och fått känna ångesten som bara ett ”tack men nej tack” kan ge. Vidare pratar vi om mångfalden eller bristen på mångfald inom reklambranschen och hur musikvideoskapandet förberett honom genom att lära honom skapa något som ser dyrt ut med väldigt begränsade medel. Checka in reklamfilmen med Dogge och Kungen, som Manuel gjort till El-Giganten.

Manuel Concha – filmregissören

För knappt tio år sedan filmades Mañana, en romantisk komedi som utspelade sig i Malmö. Det var i samband med detta som jag lärde känna Manuel Concha. Jag spelade en liten roll i filmen och fick en egen sida på IMDB.
Nu har han gjort en ny film. En drama om en stad där en serieskytt sprider skräck. Löst baserat på händelserna i Malmö under tiden som Peter Mangs sköt utlänningar. Den enda vägen hade premiär den 7 april och Manuel Concha delar generöst med sig av erfarenheterna och utmaningarna kring skapandet av denna långfilm. Han berättar bland annat om hur han lärde sig annonsera på Facebook av någon 12 åring på Youtube. Checka in trailern till Den enda vägen.

Kommentera

Scroll to top