Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
58 MINS

Marie Hagberg – Samtal PR konsulter emellan

mars 10, 2017

Marie Hagberg vill göra podd. Hon ville starta en podcast och i kölvattnet av den ambitionen korsades våra vägar. Ett telefonsamtal senare och vårt möte var bokat. Vi hade planerat in ett samtal PR konsulter emellan.

Marie Hagberg – dejtingkonsulten som blev PR konsult

Tanken var att vi skulle snacka om PR konsultslivet, branschen och utmaningarna med att göra podcast. Men i processen av att lära känna Marie, fick jag veta att hon varit dejtingkonsult och varit med och skrivit fyra böcker om dejting och livets romantiska aspekter. En bok om och för singel män, en om att börja dejta, en om att dejta på nätet och så en bok om hur man bäst sabbar en dejt.
Under postproduktionen av detta avsnitt noterade jag att jag i samband med snack om hennes liv som dejtingkonsult ”over shared”. Du vet när man berättar liiite mer än man egentligen borde. Pinsamt för mig men Marie skrattade så det klipptes inte bort. Faktum är att nästan 20 minuter av detta avsnitt gick till att snacka om dejting och romantiska relationer innan vi successivt gled över till att snacka podcast och PR

Ett avsnitt för dig som vill starta en egen podcast

Det spelar ingen roll vad det är för podcast du vill göra, men om du är seriös bör du lyssna på detta avsnittet innan du sätter igång. För mellan raderna och argumenten i detta samtal tror jag bestämt att du får mer kött på benen inför din engen podcastresa. Tillsammans diskuterar vi allt från koncept, målgrupp, teknik och arbetsmetod. Slutligen snackar vi också om hur man ska tjäna pengar på en podcast. Marie Hagberg berättar om hur hon tänker och vilka mål hon har med sin podcast. Vi passar även på att namedroppa andra podcasts som vi tror att du som lyssnar kan finna glädje av. Allt som allt blev detta ett avsnitt fullt av skratt. Skratt och självransakan.

Kommentera

Scroll to top