Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
42 MINS

Per-Erik Persson – Managementkonsult

maj 01, 2017

Per-Erik Persson är managementkonsult på Move Management och hjälper företag och organisationer i deras förändringsarbeten. Ett jobb som kräver kunskap i och förståelse för kommunikation i många olika plan. Bland annat i kommunikationens olika faser. Vad händer först? Hur blir det sen? Hur hanterar man ledningsgrupper och var skiljer den kommunikationen med hur man kommunicerar med resten av organisationen?

Per-Erik Persson om kommunikation på mottagarens villkor

Han citerar Sören Kierkegaard:

Om jag vill lyckas med att föra en
människa mot ett bestämt mål måste jag
först finna henne där hon är och börja just där.

Det handlar om att möta människor där dom är och vad som hände när han slutade köra sin standardföreläsning och istället lägga fokus på VEM han ska träffa och VAD han vill att de ska ha med sig från mötet. Per-Erik Persson lägger också stor vikt vid att förbereda. Bland annat genom att se till att ha mött personerna som arbetet rör INNAN det skarpa arbetet tar fart. Per-Erik Persson arbetar också med gruppdynamik och processer och drar paralleller till dejtandet.

Per-Erik Persson om kommunikation inom sälj

Som de flesta andra konsulter, ingår det en hel del sälj inom jobbets ramar. Man måste sälja sina timmar. Tillsammans snackar vi om utmaningarna inom säljandet och Per-Erik delar med sig om vad han lärde sig genom att sälja sängar och utmaningen i att kommunicera med människor som inte vill se nyttan med förändringar.

Per-Erik Persson om att marknadsföra konsulttjänster

Det handlar om att uppleva säger han. Per-Erik lägger fokus på att möta människor och arbetar mycket med event och att försöka få till möten som besökarna minns. Bland annat så delar han med sig av ett event där han började allt med att presentera sig och sedan lät deltagarna spela kort mot varandra i tystnad. Det hade oanade effekter och arrangören snackar än idag om det där mötet.

Kommentera

Scroll to top