Onlinefolket
Säsong 2 - 2017,
65 MINS

Teres Arvidsson – kreativ katalysator

februari 10, 2017

Teres Arvidsson är multibegåvad. En sådan där människa som kan gjort och gör lite av varje. Voice overs, design, marknadsföring, nätverkande som marknadsföringsmetod och blommor och bin i bemärkelsen att hon är representant för Bee Urban, ett företag som hyr ut bikupor till fastighetsägare.
Inom de första fem minuterna av denna intervjun hinner vi namedroppa hennes första pojkvän, beröra ämnen som överskottsläder, döden, att bo billigt i Stocholm och kanelsnäckor.
Vad är det du försöker få sagt? tänker du säkert.
Jo, du vet hur man snackar bättre med vissa än med andra. Jag (Ehsan Noroozi) och Teres Arvidsson snackar riktigt bra. Gott snack som flyter på och går från ämne till ämne sömlöst och flytande. Det är kanske därför vi hela tiden kommer av oss och att det inte blev lika mycket konkreta tips som den resultatdrivna kommunikatören hade önskat. Men å andra sidan är detta så mycket mer behagligt att lyssna på än djupnörderiet som emellanåt tar plats här i podden.

Teres Arvidsson och modebranschen

Efter en parantes i livet, där hon levde och verkade i Stockholm, kom Teres Arvidsson till minimetropolen Malmö. Här gav hon sig in modebranschen och började organisera kreativt folk, designers, esteter och andra talangfulla människor i ett nätverk.

Jag märkte att här finns ingen scen för vårt Öresundsmode

säger hon.

Under namnet Uttryck, skapas ett forum för att hjälpa unga formgivare att hjälpa varandra. Designers, arkitekter och andra uttrycksfulla människor. Tillsammans skapade de event, kreationer och annat som Teres kärleksfullt kallar för ”knasiga grejer”.

Ideellt arbete, passion och samhörighet ebbade ut i det som blev en modescen här i södra Sverige.

Teres Arvidsson – kreativ katalysator

Värsta hamnen, Teres Arvidssons namn på Västra Hamnen, hennes nya projekt. Hon ska på uppdrag av en förening bestående av intressenter i området, få liv i stadsdelen även utanför kontorstid. Fastighetsägare, företagen som bor där, människorna, Malmö Stad och en massa andra intressenter tillsammans har gett Teres utmaningen att skapa ett community och få alla att samverka mer.

Vi snackar i en dryg timme om mode, karriär, nätverkande och sammanförandet av människor och så hållbarhet. Om det är något som mer än något annat definierar Teres Arvidsson, är det just att hållbarhet är centralt för henne i allt hela tiden.

Kommentera

Scroll to top